MEVID
mevid Múlt, jelen, jövő
 
 

Múlt

Részvénytársaságunk a MEVID zrt. 1993-ban alakult a Mecsekvidéki Vendéglátó Vállalat jogutódjaként. Cégünk elődje a korábban több mint 3000 főt foglalkoztató állami vendéglátó vállalat volt. A MEVID zrt. jelenleg egyike a legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező vállalatoknak a Dél-Dunántúlon, közel hatvan éves múltra tekint vissza.

mevid   mevid
 
 
mevid   mevid


A rendszerváltás előtti állami nagycéget 1993-ban sikeresen alakította át az új tulajdonosi kör, megőrizve a régi tapasztalatokat és számos ügyfelet, ugyanakkor új szemléletet és a piacgazdaságnak megfelelő vezetési módszereket vezetett be. Új növekedési stratégia pedig azt eredményezte, hogy a cég új tevékenységekbe is belekezdett és más piaci szegmenseket is meghódított.

Cégünk fő tevékenysége, mint nevéből is következik a vendéglátás. A vendéglátás beszállítói, logisztikai és támogató tevékenységeit a nagykereskedelmi leányvállalat látja el. Felismertük, hogy vannak olyan kapacitásaink, melyeket az idegenforgalom területén is sikerrel tudunk hasznosítani, így ez a terület vált másodlagos profilunkká. Ezek mellett pécsi ingatlanjainban foglalkozunk irodák és üzlethelyiségek bérbeadásával, hasznosításával is.

mevid   mevid
   
mevid   mevid

 

Jelen


Vendéglátói tevékenységünk kezdetekor a fő hangsúlyt a vállalati és a diákétkeztetés kapta. Pécsett, Komlón, Kozármislenyben és Kaposváron számos főző- és tálalókonyhánk, éttermünk szolgál ki naponta több ezer diákot, hallgatót. A HACCP és ISO 9001-es minősítésünk mellett kollégáink tapasztalata és szakértelme szavatolja, hogy vendégeink tartalmas, finom ételeket fogyaszthatnak az iskolákban, óvodákban.

Évek óta sikeresek vagyunk a minőségi vendéglátás területén is. Egyedülálló eszközparkunk révén olyan nagy referenciarendezvényekkel, mint a 2004-es, 3000 fős Folkloriada, a 2010-es Pécs Cantat, a 2014-es birkózó világbajnokság vagy a 2015-ös OTDK a PTE-TTK karon. Felkészült csapatunk segítségével külső helyszíneken is partnereink rendelkezésére állunk, bármilyen rendezvényről is legyen szó. A cég két legnagyobb étterme a Pacsirta Étterem és az Univ Rendezvényközpont, ahol több száz fő befogadására is alkalmas helyiségeket alakítottunk ki.

mevid   mevid
 
 
mevid   mevid

2007-ben Európai Uniós támogatással készült el új főzőkonyhánk a Bajcsy Zsilinszky úton és indítottuk el új, étel házhozszállítási szolgáltatásunkat. Ezzel a tevékenységgel az étkezési szokások átalakulására kívánunk reagálni és az új sokkolásos technológia bevezetésével a jövő igényeire készülünk fel.

Idegenforgalmi tevékenységünket a 90-es évek elején kezdtük meg Orfűn, ahol jelenleg egy panziónk (Diás Panzió) és két vendégházunk (Tóparti és Kalap Vendégházak) várja kedves vendégeinket. 2007 nyarán épült meg két országszerte is ritkaságnak számító teniszpályánk is Orfűn, mely egyedülálló Australian Open minőségű pályát biztosít a sportok szerelmeseinek. 2015 májusában került átadásra a teljes egészében felújított Diás Panzió. Idegenforgalmi tevékenységünket a 100%-ban MEVID tulajdonú Orfűtours Kft. szervezi, intézi. Pécsi szállásközvetítéssel bővítettük profilunkat. A MEVID zrt. 2013-ban befejezett fejlesztése a Pécs központjában megtalálható 31 szobás Fordan Hotel, ami szaunákkal, biliárdteremmel, konferenciateremmel és zárt parkolóval is rendelkezik. 

Saját gépkocsiparkunk, melyet főként az egységek közti nyersanyag- és készételszállításra alakítottunk ki, kiválóan alkalmas, a Party Service szolgáltatásunk kiszolgálására. Kiváló szakácsaink ízletes ételei, így bárhova eljutnak, akár otthoni vagy munkahelyi környezetben is vállalni tudjuk a rendezvények lebonyolítását. Természetesen a szükséges terítéket, felszereléseket, eszközöket is biztosítani tudjuk. 

Jövő

A jövőben tovább kívánjuk fejleszteni e szolgáltatásainkat, annak érdekében, hogy mind magasabb színvonalon bonyolíthassunk le konferenciákat, fogadásokat, esküvőket és ezáltal egyre több elégedett vendég térhessen vissza éttermeinkbe. Ennek érdekében folyamatosan újítjuk szolgáltatásaink körét, és fokozatosan nagyobb hangsúlyt fektetünk a design-ra, megjelenésre.


Úgy gondoljuk a kiegyensúlyozott pénzügyi, szakmai, technológia háttér valamint a megbízható partnerek mind szállítói, mind vevői oldalról azok, amik alkalmassá tették cégünket, hogy, mint a térség legrégebbi vendéglátó vállalata jelenleg is vezető szerepet töltsön be Baranya megye ezen szolgáltatási ágazatában.

A technikai felszereltség folyamatos fejlesztése mellett a humán erőforrás politikánk alapján munkatársaink továbbképzésére, tanulására is nagy hangsúlyt fektetünk, amely nemcsak a szakmai tudás hanem egy bizonyos viselkedéskultúra elsajátítását is jelenti. Munkánk során igyekszünk minőségi szolgáltatást végezni a legjobb tudásunk szerint a legnagyobb gondossággal működni. 

     
   
     

 

Vendégeink elégedettsége és biztonsága érdekében beépítettük tevékenységünkbe a HACCP élelmiszerbiztonsági és az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszereket.

Éttermeinkben, konyháinkon a legmodernebb kor igényeinek is megfelelő eszközökkel dolgozunk, figyelembe véve az ÁNTSZ és egyéb törvényi előírásokat is.

Cégünk rendelkezik azzal a fejlett infrastrukturális és stabil pénzügyi háttérrel, mellyel minden vendéglátói feladatot a lehető legmagasabb igényeket is kielégítően képes ellátni. Ez az eszközrendszer biztosítja, hogy a jövőben felmerülő újabb és újabb feladatokat kifogástalanul teljesítsük, fejleszthessük és bővíthessük tevékenységeinket.

Cégünk MEVID zrt. továbbra is keres kedvező és jövedelmező üzleti lehetőségeket. 

 
     
Mecsekvidéki Vendéglátó ZRT.   |   Cím: 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16.   |   Tel.: +36 (72) 325-955   |   E-mail: mevid@mevid.hu   |   by K3Net
Vissza a nyitó oldalra Írjon nekünk! Nyomtatás Vissza a nyitó oldalra Oldaltérkép - sitemap